Skövdepolisen sprängde MC-stöldliga

En utlandsregistrerad bil stoppades på riksväg 49 vid Våmb utanför Skövde och vid en husrannsakan i bilen framkom att den var falskskyltad. Detta ledde också till att man gjorde en husrannsakan i männens tillfälliga bostad i Varnhem. Vid tillslaget hittade man bland annat 15 airbags, förmodligen stulna vid bilinbrott i Skövde och övriga Skaraborg den senaste tiden. Redan i det läget fattade polisen misstankar om att männen också kunde ligga bakom en stor mängd motorcykelstölder. I en väl gömd jordkällaren fanns 19 motocrosscyklar, isärplockade och inplastade, klara att transporteras bort. Det mesta pekar nu på att männen är ”arbetare” i en omfattande stöldliga.
– Vi tror att de båda har haft som uppgift att identifiera lämpliga fordon och platser för stölder och sedan också utfört stölderna. Ledningen för organisationen finns förmodligen i de baltiska länderna Nyligen greps en man i Litauen som i sin lastbil hade motorcyklar som visade sig höra hemma i Skaraborg.
–  Många av mc-ägarna är nog glada över att de kan få sina motorcyklar tillbaka. Flera saknade ju försäkring, säger Tony Johansson vid Skövdepolisen till Skaraborgs läns allehanda.

Det här inlägget postades i Artiklar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skövdepolisen sprängde MC-stöldliga

  1. Janne skriver:

    Synnerligen märkligt att SD valt att särskilt satsa på just motorsport. Varför inte fotboll, eller vattenpolo, eller höjdhopp? SD är väl i alla fall ett politiskt parti med ett heltäckande program som kan låg- eller högprioritera idrott gentemot annat, men som knappast borde prioritera en speciell sport. Att enskilda företrädare råkar gilla motorsport innebär inte att partiet ska börja driva deras hobbyfrågor. Då har man inte uppfattat sin roll som politiker korrekt.

    • Josef Fransson skriver:

      SD Motor är en intresseförening för motorintresserade sverigedemokrater. Detta tycker jag inte är konstigare än att partierna har t ex kvinnoförbund eller andra intresseföreningar.