Jag och mina vänner i Värnamo Jeepklubb var i god tid. När klockan började närma sig halv ett undrade kompisen om det inte skulle komma fler.
– Det ser ju fiaskoartat ut om det inte kommer fler än så här, sade han med besvikelse i rösten, och slog ut med armen mot de 75 som hade kommit vid den tiden. Dock rättade detta till sig under de närmaste 30 minuterna. Tidvis ringlat köerna flera kilometer genom Anderstorp.

Samhällsföreningens ordförande åke Fridén hade hoppats på fem hundra bilar men den soliga men kalla vinterdagen samlade inte mindre än 1244 ekipage med totalt 2200 personer. Det var t.o.m. en och annan MC med i processionen. Snacka om uppslutning. Det var en mäktig upplevelse att få vara med om ett så här stort event.

Manifestationen startade klockan 13:00 och när klockan var 15.00 var jag var nöjd för dagen och begav mig hemåt. På vägen ut från banan var det fortfarande folk i kö för att få köra in och visa sitt stöd.


Historik:
Scandinavian Raceway/Anderstorp motorbana är nordens enda motorbana där det har körts F1-lopp. Motorbanan startades på initiativ av Leif ”Smokey” åsberg 1966. Under 70-talet kördes många minnesvärda lopp. Storfavorit på den tiden var Ronnie Peterson i sin John Player Special Lotus.

Kort bakgrund till manifestationen:
Två personer (gnällspikar) överklagar ständigt alla tillstånd för verksamhet på banan. Detta jämfört med att över 12000 redan har skrivit på uppropet. Till råga på allt är de två ditflyttade, det vill säga långt efter att banan byggdes, och visste således att de var grannar med en motorbana. Helt horribelt och saknar rim och reson.

Skriv på uppropet du också: http://upprop.nu/ZHNC

Paul Borstam
Vice ordf. Värnamo Jeep Klubb
Ordf: L.O.R.C.