Sverigedemokraterna – en röst för motorsporten i riksdagen

I en riksdagsmotion som i veckan lämnades in föreslår Sverigedemokraterna att reglerna gällande terrängskörning underlättas. Motionen handlar om att underlätta för idrottsföreningar att få dispens från terrängkörningslagen för att arrangera motortävlingar i terräng.

Josef Fransson, riksdagsledamot Sverigedemokraterna, kommenterar
– Det här är ett första steg men jag kommer fortsätta driva frågor gällande motorsport och motorhobby i Sveriges riksdag för att underlätta för utövarna i denna gren av idrottsrörelsen. Jag tror att motorsport och motorhobby ger mycket tillbaka till samhället, dels genom en meningsfull sysselsättning för ungdomar, dels en ökad teknisk kompetens.

Det här inlägget postades i Artiklar. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sverigedemokraterna – en röst för motorsporten i riksdagen

  1. jimmy skriver:

    det var ju inte en dag för sent att det kom upp något i riksdagen som handlar om den ”förskräckliga” motorsporten som bara förstör naturen enl vissa

    men vad många glömmer är att utan den hade bilarna idag inte varit hälften så säkra som de är både gällande krocksäkerhet och köregenskaper samt har motorsporten bidragit till motorer med effektivare förbränning vilket är bra ur miljösynpunkt

    men ska det tävlas någonstans idag så är det alltid någon trädkramare som hävdar att det stör djurliv miljö och allt möjligt, vad dessa sk ”miljötänkare” inte tänker på är att folk kan faktiskt vara intresserad av mer än maskrosor och rävbajs

    en fundering är ju även hur tar sig dessa miljövänner ut i skogen för att njuta av naturen? de kan väl inte åka bil för det är ju ej miljövänligt….