I helgen visade återigen Jonas Malmqvist och teamet i JML Racing att de kan köra fort. Efter ett superjämnt finallopp mot totalledaren Adam Flamholc segrade Malmqvist med endast 2 hundradelars marginal, vilket motsvarar ungefär en motorhuv. För segern fick JML Racing viktiga 120 poäng, vilket flyttar upp Malmqvist till en andraplats i sammandraget. Dock ligger han hela 126 poäng efter Adam Flamholc, som kört snabbt och stabil i samtliga deltävlingar.

SD bil piteå2Helgens seger var på intet sätt given. I en kvalrunda gick ett styrled sönder i starten och placerade bilen i muren. Skadorna på bilen blev dock inte värre än att teamet kunde komma tillbaka och kvala in på näst bästa tid. (3,92) När det sedan blev dags för elimineringsrundor Började Malmqvist med en relativt komfortabel seger mot Benny Strand, dock med ytterligare en mycket bra tid under 4 sekunder. (3.96) I Semifinalen gick det något sämre och efter ett mycket jämt lopp, med tiden 4,20, var Malmqvist faktiskt inte först över mållinjen. Motståndaren Samuel Andersson noterades dock för en tjuvstart och blev därmed diskvalificerad. Finalplatsen var därmed ett faktum.

Väl i finalen slår Malmqvist till med ytterligare ett toppåk och noterade 3,94 på tidtagaruret. Den hittills överlägsne Adam Flamholc fick därmed erkänna sig besegrad i denna fjärde deltävling. Nu håller vi givetvis tummarna för nya framgångar på de två återstående racen, men tyvärr är det nog andraplatsen teamet får sikta in sig på då Flamholcs försprång är nästintill ointagligt. Från oss på SD Motor tackar och gratulerar vi dock hela teamet för delsegern i Piteå.

Nedan kan man se hur SD-bilen kör in i muren under en kvalrunda.

https://www.youtube.com/watch?v=g3D5SzWLbzk

Segraren Jonas Malmqvist under en reparation.

11743573_10153466717778910_134652881_o