SD-Motor var på plats i god tid innan tävlingarna drog igång och passade på att dela ut SD-Motors egna flygblad. Dessa gick givetvis åt som smör i solsken då alla på plats hade det gemensamma intresset; Motorsport! Efter ett par ganska intensiva timmar med flygbladsutdelning var det så dags att gå in för att se alla dessa motorstjärnor ställa upp i dussinet på bred, för att sedan gasa för allt vad materialet gav för att först ta sig in i den smala förstasvängen.

Upplägget för supercross är sådant att det fungerar som i en turnering där de åkare som är snabbast avancerar vidare till semifinal och sen vidare till final. Detta gjorde att klasskillnaderna var ganska stora till en början, men ju längre tävlingen led så blev heaten allt tätare. Nästan samtliga utländska åkare höll en väldigt hög klass, men lika förutsägbart som att solen stiger upp på morgonen visade sig toppnamnen från USA var helt i en klass för sig. Men de ur svensk synvinkel idrottsliga framgångarna uteblev på intet sätt. 20 åkare gick till final och utav dem så var det två svenskar som överpresterade och lyckades skrälla i den benhårda konkurrensen. Bäst av de båda blev tjugoårige Andreas Hultman från Norrköping som slutade på en beundransvärd 6:e plats i finalen. Det andra stora glädjeämnet var den blott 17 årige Filip Thuresson från Uddevalla som lyckades ta sig ända fram till finalen. Slutstriden om segern blev en rysare men stod egentligen bara mellan de två suveränerna Andrew Short och Broc Hepler från USA. Short gjorde en mycket dålig start och fick avancera fram i fältet medans Hepler ledde redan efter första svängen. Dock drog Hepler på sig inte mindre än två vurpor i ”Woopisarna”, så de sista varvena var Short ikapp och slutstriden blev ett minnesvärt skådespel. Segrare ut striden blev dock Broc Hepler som lyckades hålla Andrew Short bakom sig.

FMX-tävlingen ägde rum mellan heaten och var för de flesta en upplevelse som sent ska glömmas då även denna höll hög internationell klass. Det ena spektakulära hoppet efter det andra radades upp till publikens förtjusning. Den norske världsmästaren Ailo Gaup tog hem den spektakulära freestyletävlingen före svenskarna Fredrik ”Fred” Johansson och Fredrik ”Frog” Berggren.