Jimmie Åkesson testade att köra Trial


Lars-Erik Johansson instruerar Jimmie Åkesson

Det var en förväntansfull men också nervös Jimmie Åkesson som stod i startgroparna för testrundan. Åkesson berättade att han inte kört något motorfordon på två hjul sedan mopedtiden.
-Nog händer det att man kör Gokart någon gång, men på två hjul var det längesedan man körde, berättar Jimmie.
För den som är ovan är det högst förståligt om det är svårt att komma iväg på en Trialhoj då denna av praktiska skäl saknar sadel. Detta innebär givetvis att det blir ytterligare ett moment att tänka på vid starten, men efter ett par försök är Åkesson uppe på hojen och kör en runda för att bekanta sig med reglagen. Efter en stund vågar Jimmie Åkesson ta ut svängarna lite mer och märker till sin förtjusning hur hojen rappt sticker iväg vid minsta gaspådrag. En kort bana med några enklare hinder genomfördes näst intill felfritt med undantag för en liten miss som betydde våta kläder och lite grus i munnen. Men som alla vet när det gäller motorsport; då är lite grus i munnen helt i sin ordning!

Det här inlägget postades i Reportage. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.