Likande teknik finns redan på vissa hybridbilar, men att tekniken hittat in i motorsportens allra finaste salonger kommer att skapa de bästa förutsättningarna för att tekniken kommer att förfinas till det yttersta. Sannolikt så kommer denna teknik att vara standard på framtidens personbilar, oavsett vilket drivmedel dessa kommer att använda, vilket kommer att ge en betydande minskad energiåtgång. Återigen så visar det sig hur motorsporten hela tiden ligger i framkant och är med och uppfinner och förädlar ny teknik som kan komma att göra framtidens personbilar mer säkra och energieffektiva. ABS-bromsar är en annan teknik som utvecklats inom motorsporten och sannolikt räddat otaliga liv ute i trafiken.
Ferrari är ett av de team som hittills kört med Kers och BMW:s Robert Kubica ska testa tekniken i Kina efter att stallkamraten Nick Heidfeld använt KERS i både Australien och Malaysia med lyckat resultat.