Första heatet på söndagen kördes av damklassen (WMX) där Elin Mann, som är totalfemma i sammandraget, var det största svenskhoppet. Elin, som blev fyra i VM-heatet på lördagen, slutade på en 5:e plats.

På herrsidan var de svenska framgångarna tyvärr svältfödda. Hemmahoppet Filip Thuresson ramlade och fick sin axel ur led redan på på den fria träningen. Bäste svensk i MX1 blev Tom Söderström med en 17:e plats respektive en 15:e plats i de båda heaten. MX1 dominerades istället av tysken Maximilian Nagl som näst intill skrapade ihop full pott med en förstaplacering och en andraplacering. I MX2 så låg Alex Eriksson länge på en 6:e plats i det andra heatet, men en vurpa grusade planerna denna gång och Alex fick nöja sig med heatplacering 24. Istället blev det Portugisen Rui Goncalves som blev dagens segrare i MX2 genom en heatseger och en andraplats.

MX1 Heat 2
1 Cairoli, Antonio ITA Yamaha
2 Nagl, Maximilian GER KTM
3 Philippaerts, David ITA Yamaha

15 Söderström, Tom SWE Kawasaki
22 Dahlgren, Jonathan SWE Honda
23 Carlsson, Johan SWE Suzuki

MX1 Heat 1
1 Nagl, Maximilian GER KTM
2 de Dycker, Ken BEL Suzuki
3 Desalle, Clement BEL Honda

17 Söderström, Tom SWE Kawasaki
21 Lindstrom, Kim SWE KTM
22 Carlsson, Johan SWE Suzuki

MX2 Heat 2
1 Goncalves, Rui POR KTM
2 Paulin, Gautier FRA Kawasaki
3 Guarneri, Davide ITA Yamaha

24 Eriksson, Alex SWE Suzuki
27 Sandberg, Rickard SWE Honda
28 Pettersson, Anders SWE KTM

MX2 Heat 1
1 Roczen, Ken GER Suzuki
2 Goncalves, Rui POR KTM
3 Frossard, Steven FRA Kawasaki

24 Eriksson, Alex SWE Suzuki
28 Sandberg, Rickard SWE Honda

Fler bilder finns i galleriet.