Startfältet innehöll de absolut bästa och för svensk del så var det tre startande i Antonio Lindbäck, Fredrik Lindgren och Andreas Jonsson. Danmarks Nicki Pedersen var åter på banan efter sin brännskada i lag-VM. Antonio Lindbäck fick igång de svenska fansen redan i första heatet genom en ganska enkel heatseger. På vägen mot semifinalerna så blev hemmapubliken bjudna på flera bra lopp av svenskarna där Andreas Jonsson vann 2 heat och en piskad Fredrik Lindgren kämpade sig till en seger i sitt sista heat för att nå semi. Tyvärr tog det roliga slutför svensk del i de båda semifinalerna där svenskarna inte lyckades knipa någon av finalplatserna. Istället blev finalen en uppgörelse mellan Jason Crump (Australien), Tomasz Gollob, (Polen), Kenneth Bjerre,( Danmark) och Hans Andersson (Danmark). Crump som är totalledare i VM-serien klarade bara en andraplats efter polacken Tomasz Gollob, men drygade ändå ut sin totalledning mot sina värsta konkurrenter och har nu en smått ointaglig ledning.Sammandraget efter Scandinavian Speedway Grand Prix
Placering Förare Poäng
1st Jason Crump (AUS) 126
2nd Tomasz Gollob (POL) 91
3rd Greg Hancock (USA) 87
4th Emil Sayfutdinov (RUS) 82
5th Andreas Jonsson (SWE) 67
6th Fredrik Lindgren (SWE) 64
7th Kenneth Bjerre (DAN) 63
8th Hans Andersen (DAN) 61
9th Nicki Pedersen (DAN) 59
10th Leigh Adams (AUS) 47
11th Sebastian Ulamek (POL) 46
12th Rune Holta (POL) 43
13th Chris Harris (ENG) 43
14th Grzegorz Walasek (POL) 37
15th Antonio Lindback (SWE) 27
16th Scott Nicholls (ENG) 25
17th Niels-Kristian Iversen 19
18th Jaroslaw Hampel 9
19th Grigory Laguta 6
20th Edward Kennett 4
21st Matej Kus 1