En utlandsregistrerad bil stoppades på riksväg 49 vid Våmb utanför Skövde och vid en husrannsakan i bilen framkom att den var falskskyltad. Detta ledde också till att man gjorde en husrannsakan i männens tillfälliga bostad i Varnhem. Vid tillslaget hittade man bland annat 15 airbags, förmodligen stulna vid bilinbrott i Skövde och övriga Skaraborg den senaste tiden. Redan i det läget fattade polisen misstankar om att männen också kunde ligga bakom en stor mängd motorcykelstölder. I en väl gömd jordkällaren fanns 19 motocrosscyklar, isärplockade och inplastade, klara att transporteras bort. Det mesta pekar nu på att männen är ”arbetare” i en omfattande stöldliga.
– Vi tror att de båda har haft som uppgift att identifiera lämpliga fordon och platser för stölder och sedan också utfört stölderna. Ledningen för organisationen finns förmodligen i de baltiska länderna Nyligen greps en man i Litauen som i sin lastbil hade motorcyklar som visade sig höra hemma i Skaraborg.
–  Många av mc-ägarna är nog glada över att de kan få sina motorcyklar tillbaka. Flera saknade ju försäkring, säger Tony Johansson vid Skövdepolisen till Skaraborgs läns allehanda.