Termometern visade kring 13 minusgrader när det var dags för start. Mörkret hade infallit och det var av yttersta vikt att strålkastarna fungerade på hojen. TEAM SD-Motor startade med Björn Söder som körde sin första endurotävling någonsin. Söder klarade av sin sträcka på ca 24 minuter i det iskalla vintermörkret men frös rejält om fingrarna när han kom in för att byta av till nästkommande förare Josef Fransson. Josef körde sedan sitt varv på ca 19 minuter och fick även han känna av den bitande kylan. Snabbast av lagen i elitklassen blev Tibro MK:s Fredrik Georgsson och göteborgaren Mikael Nilsson. Georgsson hade också det snabbaste varvet av alla.

Efter att alla förare kommit i mål och det konstaterats att inga förare var kvar i skogen efter motorhaverier eller liknande så bar det av till den sedvanliga prisutdelningen som är känd för sin lättsamma stämning med musik och spex. Några av tävlingens deltagare ”tvingades” tävla ytterligare en gång, men denna gång gällde tävlingen dans, med TV:s ”Let´s Dance” som mall. Även Björn Söder fick finna sig i att bli utsatt för spex då han iklädd tomteluva och en röd vänsterpartitröja fick agera tomte och bjuda övriga gäster på pepparkakor och choklad.

Se fler bilder från Säterkåsan i Galleriet.