Dagen började med att aktivister anlände från Halmstad, Kristianstad, Hässleholm och andra delar av Skåne. En ”Cheva-van” parkerades på en väl synlig gräsmatta så att alla som kom från väst kunde se att Sverigedemokraterna var på plats. Chevroleten var nämligen prydd med partisymbolen samt ”Sverigedemokraterna – Trygghet & Tradition”. ”Bladarna” spred sedan ut sig strategiskt för få så stor täckning på de in- och utpasserande som möjligt, både de motorburna och de som kom till fots. Idel positiva kommentarer hördes och en Sverigedemokrat från Hässleholm var lyrisk när han sa att ”detta var utan tvekan den roligaste utdelningen jag varit på hittills”. Efter en kopp kaffe fortsatte utdelningen en bra bit in på eftermiddagen och när några utdelare drog sig tillbaka mot vanen för att äta en välförtjänt pizza så fick de en hel del intressanta samtal med förbipasserande som lagt märke till den med SD symboler utsmyckade Chevroleten.
När dagen summerades en stund senare på kvällen kunde det konstateras att ca 4000 flygblad delats ut och någon räknade ut att samlade insatsen nått ut till ca 15 000 personer. Det kunde också konstateras att Sverigedemokraterna har ett oerhört stort stöd bland människor som bekänner sig till raggarkulturen.