Prispall2”SD-bilen” med 20-årige Jonas Malmqvist bakom ratten står som totalsegrare efter helgens säsongsavslutning på Malmö Raceway.

Under helgen gick sista deltävlingen i Top Doorslammer-serien där Sverigedemokraterna under säsongen haft ett sponsoravtal med ett av teamen. Att söndagens elimineringsrace blev inställda på grund av häftiga skyfall var såklart ett antiklimax, men det är ändå svårt att påstå annat än att det är ett värdigt team som får öppna segerchampagnen.
Eftersom man i sammandraget räknar bort den sämsta tävlingen poängmässigt blev teamet av med en tråkig lågpoängare som uppkom i samband med motorstrul tidigare i år. Samtidigt gav en storslam med seger i Tierp en rejäl skuts uppåt i tabellen.

Vi har intervjuat Jonas Malmqvist efter segern och passade på att fråga hur det känn att stå som segrare redan i sin första säsong i Top Doorslammer?
– Helt fantastiskt det känns underbart! Särskilt eftersom att jag är ny inom sporten och att det har gått så bra för mig. 10534105_711712248902083_4871794719897800366_n

Vidare vill vi såklart höra vad Jonas har att säga om säsongen som gått.
-Den har varit bra förutom i början då vi hade lite strul men som vi löste. Efter det så har vi bara kört snabbare och snabbare för varje tävling. Teamet har fungerat perfekt, vi jobbar bra ihop och allt är grymt!

Kommer du att köra Top Doorslammer även nästa år?
-Ja det är planen i alla fall.

Från mig och Sverigedemokraterna vill jag rikta ett stort grattis till dig och hela teamet!
-Tack själva!

Text och intervju: Josef Fransson